Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φον ντερ Λάιεν: Τα σύνορα της Ουκρανίας δεν μπορούν να αλλάξουν με τη βία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οποιοδήποτε «αξιόπιστο» ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να «σταματάει τις δολοφονίες» χωρίς παράλληλα να «σπέρνει τους σπόρους για μια μελλοντική σύγκρουση»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι οποιοδήποτε «αξιόπιστο» ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να «σταματάει τις δολοφονίες» χωρίς παράλληλα να «σπέρνει τους σπόρους για μια μελλοντική σύγκρουση».

Σε δήλωσή της, επισημαίνει τρία βασικά στοιχεία που η Επιτροπή θέλει να συμπεριληφθούν στο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία:

  • Τα σύνορα της Ουκρανίας δεν μπορούν να αλλάξουν με τη βία
  • Κανένας περιορισμός στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας που θα την άφηνε «ευάλωτη σε μελλοντική επίθεση»
  • Η «κεντρικότητα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διασφάλιση της ειρήνης για την Ουκρανία «πρέπει να αντικατοπτρίζεται πλήρως», με την Ουκρανία «τελικά να ενταχθεί στην Ένωσή μας».

Απευθύνει επίσης έκκληση για «την επιστροφή κάθε παιδιού από την Ουκρανία που έχει απαχθεί από τη Ρωσία», λέγοντας ότι «δεκάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια παραμένουν παγιδευμένα» στη χώρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάλκινο μετάλλιο ο Μουμούρης στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-18
Ο Δημήτρης Μουμούρης με άλμα στα 15.49 μέτρα πήρε την 3η θέση στο τριπλούν - Πέμπτος ο Μιχάλης Δελιντζόγλου με 15.12μ
Χάλκινο μετάλλιο ο Μουμούρης στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-18