Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά σε ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ: Στους 65 οι νεκροί - 300 αγνοούμενοι

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μέσα σε λίγες ώρες, η φωτιά εξαπλώθηκε σε επτά από τους οκτώ πύργους του συγκροτήματος

Στους 65 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη κόλαση στο συγκρότημα ουρανοξυστών του Χονγκ Κονγκ, ενώ σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τις πυροσβεστικές αρχές της χώρας, υπάρχουν επίσης περίπου 300 αγνοούμενοι.

Το Wang Fuk Court, όπως είναι η ονομασία του συγκεκριμένου συγκροτήματος, αποτελούσε κατοικία για περίπου 4.600 ανθρώπους. Δεν ειναι σαφές πόσοι βρίσκονταν εντός των κατοικιών τους όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ξεκίνησαν έλεγχοι

Νεότερες πληροφορίες από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση υλικών (και συγκεκριομένα σανίδων αφρολέξ) που είναι ύποπτα για ποιότητα κατώτερη των προδιαγραφών.

Μάλιστα ξεκινούν ελέγχοι και επανεξέταση κανονισμών για να διασφαλιστεί ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε συγκροτήματα κατοικιών του Χονγκ Κονγκ που βρίσκονται υπό ανακαίνιση, πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (14:51) όταν οι πρώτες φλόγες εμφανίστηκαν στο 31όροφο του Wang Cheong House, αναρριχώμενες ταχύτατα στη μπαμπού σκαλωσιά και το πράσινο προστατευτικό δίχτυ που περιέβαλε το κτίριο λόγω εργασιών ανακαίνισης.

Μέσα σε λίγες ώρες, η φωτιά εξαπλώθηκε σε επτά από τους οκτώ πύργους του συγκροτήματος.

Πηγή: cnn.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιστορική μέρα στον Στρατό: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες για να υπηρετήσουν
Παρουσιάστηκαν συνολικά 72 γυναίκες - Η ορκωμοσία των εθελοντριών γυναικών θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου
Ιστορική μέρα στον Στρατό: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες για να υπηρετήσουν
Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στην πιλοτή οικοδομής όπου διέμεναν δύο αδέλφια, ηλικίας άνω των 80 ετών
Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε