Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έλον Μασκ: «Θέλω να πεθάνω στον Άρη και όχι από πρόσκρουση»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Θα υπάρχουν δισεκατομμύρια ανθρωποειδή ρομπότ και κάθε άνθρωπος στη Γη θα έχει από ένα», ανέφερε ο ίδιος

Ο Έλον Μασκ έκλεψε για ακόμα μια φορά την παράσταση, δηλώνοντας σήμερα (22/1/2026) στο Ντάβος της Ελβετίας, ότι θέλει να πεθάνει στον Άρη, «αλλά όχι από πρόσκρουση», περιγράφοντας ένα μέλλον όπου τα ρομπότ θα ξεπεράσουν τους ανθρώπους και η ανθρωπότητα θα ζήσει σε αφθονία.

«Με έχουν ρωτήσει μερικές φορές αν θέλω να πεθάνω στον Άρη και απαντώ ναι, αλλά όχι από πρόσκρουση», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Έλον Μασκ.

Ο Μασκ μάλιστα ζήτησε από τον παγκόσμιο πληθυσμό να διατηρήσει μια αισιόδοξη στάση για το μέλλον, σημειώνοντας ότι, «για την ποιότητα ζωής», είναι προτιμότερο να είναι κανείς «αισιόδοξος και λάθος, παρά απαισιόδοξος και σωστός».

Ο ίδιος ακόμα προέβλεψε, ότι στο μέλλον τα ρομπότ θα ξεπεράσουν αριθμητικά τους ανθρώπους. Όπως είπε, θα υπάρχουν δισεκατομμύρια ανθρωποειδή ρομπότ και «κάθε άνθρωπος στη Γη θα έχει από ένα».

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρομπότ θα μπορούν να επιβλέπουν παιδιά, να φροντίζουν κατοικίδια ή ηλικιωμένους γονείς, διασφαλίζοντας ότι όλες αυτές οι λειτουργίες θα εκτελούνται με ασφάλεια.

«Πιστεύω ότι θα τα έχουμε όλα αυτά», είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος κατευθύνεται προς «ένα μέλλον εκπληκτικής αφθονίας, κάτι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί