Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φον ντερ Λάιεν: Θα μεταβεί στην Ουκρανία για την τέταρτη επέτειο του πολέμου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Η επίσκεψη θα αποτελέσει ανανεωμένο και ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ουκρανία», τόνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στο Κίεβο θα μεταβεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την τέταρτη επέτειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα, Τρίτη, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πάολα Πίνιο.

Οπως ανέφερε η Πίνιο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η πρόεδρος της Επιτροπής αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ουκρανία για την επέτειο που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Η επίσκεψη θα αποτελέσει ανανεωμένο και ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ουκρανία, καθώς και αποφασιστικότητας και ενότητας της Ε.Ε. απέναντι στη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα», ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάλκινο μετάλλιο ο Μουμούρης στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-18
Ο Δημήτρης Μουμούρης με άλμα στα 15.49 μέτρα πήρε την 3η θέση στο τριπλούν - Πέμπτος ο Μιχάλης Δελιντζόγλου με 15.12μ
Χάλκινο μετάλλιο ο Μουμούρης στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-18