Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Γαλλία: Πλημμύρισε αίθουσα του Λούβρου - Με πίνακες του 15ου και του 16ου αιώνα

Γαλλία: Πλημμύρισε αίθουσα του Λούβρου - Με πίνακες του 15ου και του 16ου αιώνα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Λούβρου, το συμβάν οφείλεται σε διαρροή νερού - Oι αίθουσες 706 και 708 θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστές

Μία αίθουσα του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι, στην οποία εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής του 15ου και του 16ου αιώνα, βρέθηκε πλημμυρισμένη σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Λούβρου, το συμβάν οφείλεται σε διαρροή νερού και στην ιστοσελίδα του Μουσείου αναφέρεται ότι οι αίθουσες 706 και 708 θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστές.

Οι ίδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι η αίθουσα βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των έργων τέχνης.

Ανάλογο συμβάν είχε σημειωθεί και στις 26 Νοεμβρίου, όταν διαρροή νερού από τις αποχέτευσεις είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η βιβλιοθήκη όπου φυλάσσονται αιγυπτιακά χειρόγραφα, τα οποία υπέστησαν φθορές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση Τασούλα - Σαμαρά την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο

«Τοπόσημο» η Νέα Τούμπα για τη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση ΠΑΟΚ με Περιφέρεια