Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Χιονοθύελλα «χτύπησε» τη Βιέννη: Διακοπές ρεύματος, παρέλυσε το αεροδρόμιο (ΦΩΤΟ)

Χιονοθύελλα «χτύπησε» τη Βιέννη: Διακοπές ρεύματος, παρέλυσε το αεροδρόμιο (ΦΩΤΟ)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ανεστάλησαν προσωρινά όλες οι πτήσεις - Έκλεισε για αρκετές ώρες ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος νότια της πόλης

Οι σφοδρές χιονοθύελλες προκάλεσαν διακοπές ρεύματος και χάος στις μεταφορές στην Αυστρία την Παρασκευή (20/2), αναγκάζοντας το αεροδρόμιο της Βιέννης να αναστείλει προσωρινά όλες τις πτήσεις.

Πτήσεις που αναχωρούσαν από την πρωτεύουσα, έναν σημαντικό ευρωπαϊκό κόμβο, ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν, και περισσότερες από 230 αφίξεις διαταράχθηκαν ή άλλαξαν δρομολόγια.

«Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν καθυστερήσει παρακαλούνται να μην προσέρχονται στο αεροδρόμιο», ανέφερε η εγκατάσταση σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Η περιοχή δέχτηκε 20 εκατοστά (σχεδόν οκτώ ίντσες) χιονιού, ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος νότια της Βιέννης έκλεισε για αρκετές ώρες και άλλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου ήταν προσωρινά απροσπέλαστα λόγω χιονοστιβάδας, ακινητοποιημένων φορτηγών ή κακής ορατότητας, δήλωσε η εθνική ένωση αυτοκινήτου, OAMTC.

Οι εταιρείες ηλεκτρισμού ανέφεραν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές στα νότια και ανατολικά, συμπεριλαμβανομένης της Στυρίας, όπου 30.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο καιρός προβλεπόταν να βελτιωθεί από το μεσημέρι, αλλά ο κίνδυνος χιονοστιβάδων παρέμενε υψηλός.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ελέφαντας σε αμόκ στην Ταϊλάνδη: Τον έκοψαν ενώ έκανε σεξ - Συνέθλιψε αυτοκίνητα

Νεαροί στο Κιλκίς έκλεψαν μηχανή - Την έκαναν ανταλλακτικά για τη μηχανή του ενός