Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους σε αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - Το Αζερμπαϊτζάν είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ισραηλινών όπλων στον Καύκασο

Νέα κλιμάκωση φαίνεται να σημειώνεται στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, καθώς ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι χτύπησαν την Πέμπτη αεροδρόμιο στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το Reuters.

«Πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούσαν από την κατεύθυνση του Ιράν έπεσαν στο έδαφος του αεροδρομίου στον αζερικό θύλακα Ναχιτσεβάν την Πέμπτη», δήλωσε στο πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ναχιτσεβάν βρίσκεται περίπου 10 χλμ. από τα σύνορα με το Ιράν, με την ώρα του χτυπήματος να επικρατεί πανικός. Οι Φρουροί της Επανάστασης αναμεταδίδουν την είδηση χωρίς σχόλιο.

Η Τεχεράνη κατηγορεί εδώ και χρόνια το Μπακού ότι επιτρέπει στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ να χρησιμοποιεί αζέρικο έδαφος για κατασκοπεία και σαμποτάζ εντός του Ιράν. Με την έναρξη της επιχείρησης «Roaring Lion» («Βρυχώμενος Λέων»), το Ιράν ενδεχομένως φοβάται ότι ισραηλινά drones ή ειδικές δυνάμεις μπορεί να επιχειρούν από βάσεις κοντά στα σύνορά του.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ισραηλινών όπλων στον Καύκασο (όπως τα drones Harop), τα οποία το Ιράν βλέπει ως άμεση απειλή. Η ιρανική επίθεση στο Αζερμπαϊτζάν φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε από drone Shahed, αλλά από ένα Arash-2 μεγάλης εμβέλειας αναφέρουν ΜΜΕ.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις