Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

ΗΠΑ: Βετεράνος πεζοναύτης κατά του πολέμου - «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»

ΗΠΑ: Βετεράνος πεζοναύτης κατά του πολέμου - «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο ίδιος καταγγέλλει «προδοσία» σε βίντεο πριν από διαμαρτυρία στη Γερουσία

Μέλη της ασφάλειας απομακρύνουν τον Αμερικανό βετεράνο πεζοναύτη Μπράιαν ΜακΓκίνις, αφού διέκοψε ακρόαση υποεπιτροπής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, το χέρι του φέρεται να έσπασε, καθώς οι άνδρες ασφαλείας προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν επειδή διέκοψε τη συνεδρίαση την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Βίντεο που δημοσίευσε η αντιπολεμική γυναικεία οργάνωση Code Pink δείχνει τον διαδηλωτή, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ο βετεράνος πεζοναύτης των ΗΠΑ Μπράιαν ΜακΓκίνις, να φωνάζει συνθήματα όπως «κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ» ενώ διέκοπτε την ακρόαση της υποεπιτροπής της Γερουσίας.

Αργότερα, άνδρες ασφαλείας συνόδευσαν τον ΜακΓκίνις στον διάδρομο του κτιρίου, όπου φαίνεται να κάθεται στο πάτωμα, με την πλάτη στον τοίχο, ενώ γύρω του βρίσκονταν επιπλέον αστυνομικοί.

Το Reuters επιβεβαίωσε την τοποθεσία του βίντεο χρησιμοποιώντας το επίσημο κυβερνητικό διαδικτυακό livestream της ακρόασης, καθώς και αρχειακές εικόνες, ενώ επαλήθευσε και την ημερομηνία μέσω της πηγής και του ίδιου διαδικτυακού μεταδιδόμενου υλικού.

Δείτε το βίντεο:

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος πριν την διαμαρτυρία του στην πλατφόρμα Χ, ο Μπράιαν ΜακΓκίνις (Brian McGinnis) εμφανίζεται στην Ουάσινγκτον και δηλώνει ότι βρίσκεται εκεί για να ζητήσει απαντήσεις από τη Γερουσία σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής των ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις.

«Βρίσκομαι εδώ στην Ουάσινγκτον για να απευθυνθώ στη Γερουσία και να τους ρωτήσω γιατί σκοπεύουν να στείλουν άνδρες και γυναίκες σε επικίνδυνες αποστολές, όταν οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει παγκόσμιος πόλεμος», αναφέρει στο μήνυμά του.

Παράλληλα, καλεί όσους αισθάνονται «απογοητευμένοι και προδομένοι» από την κυβέρνηση να ενωθούν, ζητώντας – όπως λέει – «λογοδοσία για αυτή την προδοσία».

Το βίντεο του ΜακΓκίνις αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν από το περιστατικό διαμαρτυρίας που σημειώθηκε στο Καπιτώλιο, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον για τα κίνητρα και τις συνθήκες της ενέργειας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ιράν: 1.230 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου - Οι απώλειες των δύο πλευρών

Απάντηση από την Οργανωτική Επιτροπή για το δημοψήφισμα ΔΕΘ στο Δήμο Θεσσαλονίκης