Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το Ιράν εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκε από συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ.
Συντρίμμια έπεσαν κοντά στο Γκαζιαντέπ χωρίς να αναφερθούν θύματα.
«Η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας και στην περιφερειακή σταθερότητα. Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε ότι οποιαδήποτε απειλή κατά του εδάφους ή του εναέριου χώρου μας θα αντιμετωπιστεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν αποφασιστικά και χωρίς δισταγμό» διαμηνύει η Άγκυρα.
Δείτε βίντεο από την αναχαίτιση του πυραύλου και φωτογραφίες από το σημείο της αναχαίτισης:
Δείτε τη σχετική ανάρτηση του τουρκικού Υπ. Άμυνας:
«Υπενθυμίζουμε σε όλα τα μέρη ότι η εφαρμογή των προειδοποιήσεων της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον όλων» ξεκαθαρίζεται.
Νωρίτερα, η Τεχεράνη είχε διαψεύσει κατηγορηματικά επιθέσεις σε Κύπρο, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, κάνοντας λόγο για «επιχειρήσεις προβοκάτσιας».
Η Ουάσιγκτον συνέστησε στο μη απαραίτητο προσωπικό στο προξενείο της κοντά στη νότια τουρκική πόλη των Αδάνων, πλησίον μιας σημαντικής βάσης του ΝΑΤΟ, να αποχωρήσει ενώ κάλεσε και τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη «νοτιοανατολική Τουρκία», όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
Πηγή: skai.gr
- «Μπούκαρε» με ΙΧ αυτοκίνητο σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη – Επειδή του κατέσχεσαν το σπίτι
- Προ των πυλών επιδότηση για βενζίνη – Πόσα χρήματα θα δίνει το νέο Fuel Pass
- Η «κρυφή αυτοκρατορία» του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Ακίνητα εκατοντάδων εκατομμυρίων
- Έρχεται επίδομα για σούπερ – μάρκετ: Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει, τι αποκλείεται
