Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κάγια Kάλας: Γιατί λέει όχι η ΕΕ στις επιχειρήσεις στα Στενά του Ορμούζ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας, δήλωσε ότι πρέπει να βρεθούν διπλωματικοί τρόποι για να παραμείνουν ανοιχτά τα Στενά

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας, Κάγια Κάλλας, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να βρεθούν διπλωματικοί τρόποι για να παραμείνουν ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καλεί τους συμμάχους να στείλουν πολεμικά πλοία εκεί για να εξασφαλίσουν τη διέλευση εν μέσω του πολέμου στο Ιράν.

Ταυτόχρονα εξήγησε και την απόφαση να μη συνδράμει στρατιωτικά η ΕΕ στο σχετικό αίτημα του Αμερικανού προέδρου, όπως μεταδίδει το ertnews.gr. «Κανείς δεν είναι έτοιμος να θέσει σε κίνδυνο τον λαό του στα Στενά του Ορμούζ. Πρέπει να βρούμε διπλωματικούς τρόπους για να τα κρατήσουμε ανοιχτά, ώστε να μην έχουμε επισιτιστική κρίση, κρίση λιπασμάτων, αλλά και ενεργειακή κρίση», δήλωσε η Κάλλας σε συνέντευξή της στο Reuters.

Να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί σκληρή κριτική προς συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ για την έλλειψη στήριξης στον πόλεμο κατηγορώντας χώρες που, όπως είπε, επί δεκαετίες επωφελήθηκαν από την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα
Έκανε λόγο για «πάνδημο πολιτικό αίτημα για υπέρβαση του πολυκερματισμού» - Τι είπε για την αποχώρησή του από τον κομματικό σχηματισμό «Κόσμος»
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κυβέρνησε πέντε χρόνια και αύξησε ή επέβαλε 30 φόρους
«Εμείς έχουμε μειώσει ή καταργήσει 83 άμεσους και έμμεσους φόρους» - «Τα έργα είναι πιο ισχυρά από τα μεγάλα λόγια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κυβέρνησε πέντε χρόνια και αύξησε ή επέβαλε 30 φόρους