Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρέτεινε την προθεσμία για τις αμερικανικές επιθέσεις στις ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Το αργό πετρέλαιο Brent, σύμφωνα με το ertnews.gr, υποχώρησε κατά 1,2% στα 106,76 δολάρια (80,04 λίρες), ενώ το West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,1% στα 93,41 δολάρια. Στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι ασιατικές μετοχές ακολούθησαν την πτώση των ΗΠΑ, αφού η Wall Street είδε τη χειρότερη ημέρα της από την έναρξη του πολέμου. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,6%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 4,2%.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Πέμπτη ότι παρατείνει για 10 ημέρες την αναστολή των επιθέσεων κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων του Ιράν, έως τις 6 Απριλίου, κατόπιν αιτήματος της ιρανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με την Τεχεράνη «εξελίσσονται πολύ καλά». Ο Τραμπ έκανε λόγο για «θετική πορεία» των διαπραγματεύσεων. Όπως ανέφερε, οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και «πηγαίνουν πολύ καλά», απορρίπτοντας παράλληλα ως «fake news» τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για διαφορετική εικόνα στις επαφές.
