Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Επικοινωνία Στάρμερ – Ζελένσκι: Έμφαση στην άμυνα και πίεση προς τη Ρωσία

Επικοινωνία Στάρμερ – Ζελένσκι: Έμφαση στην άμυνα και πίεση προς τη Ρωσία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στη συζήτηση τέθηκε και το πρόσφατο ταξίδι του Ζελένσκι στον Κόλπο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, με τον Στάρμερ να επαινεί το θάρρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι το Λονδίνο προχωρά σε νέες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, με στόχο την προστασία των πόλεων από τις ρωσικές επιθέσεις.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ενταθεί η πίεση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε η Ρωσία να εμπλακεί ουσιαστικά σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Στη συζήτηση τέθηκε και το πρόσφατο ταξίδι του Ζελένσκι στον Κόλπο, με τον Στάρμερ να χαιρετίζει τις εκτιμήσεις του Ουκρανού προέδρου για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ελεύθερης ροής του εμπορίου στην περιοχή.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν εκ νέου επικοινωνία σύντομα.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Έρχεται προς Βόρεια Ελλάδα η Κακοκαιρία - Που θα «χτυπήσει» αύριο, 4 περιοχές σε συναγερμό

Επέστρεψε από την «κόλαση» του -13 και κέρδισε τη Μπανταλόνα με 87-84 η ΑΕΚ