Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κάλας: Το Ιράν δεν μπορεί να ζητά «λύτρα» για να αφήνει τα πλοία να περνούν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Η ναυτική αποστολή "Ασπίδες" της ΕΕ έχει ήδη βοηθήσει 1.700 πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και πρέπει να ενισχυθεί. Δεν μπορούμε να αντέξουμε να χάσουμε ακόμη έναν κρίσιμο εμπορικό δρόμο»

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ενισχύσει τη ναυτική αποστολή «Επιχείρηση Ασπίδες» στο πλαίσιο ευρύτερων κινήσεων για την προστασία βασικών θαλάσσιων εμπορικών οδών, δήλωσε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Κάγια Κάλας.

Η Κάλας προχώρησε σε αυτή τη δήλωση, αφού συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με περισσότερες από 40 χώρες, η οποία οργανώθηκε από τη Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ, για να συζητηθεί κοινή δράση με στόχο το άνοιγμα ξανά των Στενών του Ορμούζ.

«Ευχαριστώ τη Βρετανίδα υπουργό για τη σύγκληση τηλεδιάσκεψης με περισσότερες από 40 χώρες σχετικά με τα Στενά του Ορμούζ. Αυτός ο θαλάσσιος δίαυλος είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Το Ιράν δεν μπορεί να επιτρέπεται να ζητά από τις χώρες “λύτρα” για να αφήνει τα πλοία να περνούν. Το διεθνές δίκαιο δεν αναγνωρίζει συστήματα πληρωμής για διέλευση», έγραψε η Κάλας.

«Σήμερα εξετάσαμε διπλωματικά, οικονομικά και μέτρα ασφάλειας για την αποκατάσταση της ασφαλούς διέλευσης, παράλληλα με συνεργασία με τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η ναυτική αποστολή «Ασπίδες» της Ε.Ε. έχει ήδη βοηθήσει 1.700 πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και πρέπει να ενισχυθεί. Δεν μπορούμε να αντέξουμε να χάσουμε ακόμη έναν κρίσιμο εμπορικό δρόμο», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε