Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Τραμπ και Στάρμερ συζήτησαν για σχέδιο υποστήριξης των πλοίων που περνούν το Ορμούζ

Τραμπ και Στάρμερ συζήτησαν για σχέδιο υποστήριξης των πλοίων που περνούν το Ορμούζ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Πληροφορίες ότι η Βρετανία θα στείλει και δεκάδες πύραυλους αναχαίτισης στη Μέση Ανατολή

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε χτες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τις στρατιωτικές δυνατότητες, αλλά και τη διοικητική υποστήριξη της διέλευσης πλοίων μέσω του Στενού του Ορμούζ.

«Βάζουμε μαζί μία συμμαχία χωρών…, εργαζόμαστε σε ένα πολιτικό, διπλωματικό σχέδιο, αλλά επίσης, εξετάζουμε στρατιωτικές δυνατότητες και…, τη διοικητική υποστήριξη για την ενεργή διέλευση πλοίων μέσω των Στενών», δήλωσε ο Στάρμερ στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή.

«Αυτό ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συζήτησης την προηγούμενη νύχτα – οι σκέψεις γι’ αυτό που συζητήσαμε, αλλά και η έμφαση που δόθηκε σε ένα πρακτικό σχέδιο για τη ναυτιλία μέσω του Στενού». Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το skai.gr, η Βρετανία στέλνει δεκάδες πύραυλους αναχαίτισης στη Μέση Ανατολή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Επείγουσα παύση των εχθροπραξιών στον Λίβανο, ζήτησε η Κάγια Κάλας

Οι πληρωμές που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα – Σε 39.962 δικαιούχους