Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκινούν σήμερα οι απευθείας συνομιλίες Λιβάνου – Ισραήλ για την κατάπαυση πυρός

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο τραπέζι και οι εγγυήσεις από τις ΗΠΑ - Προέχει το να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των συνόρων

Στις έξι το απόγευμα σήμερα Τρίτη 14 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ των πρεσβευτών του Λιβάνου και του Ισραήλ στην αμερικανική πρωτεύουσα. Στη συνάντηση θα λάβει μέρος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μαρκ Ρούμπιο ενώ αυτές θα είναι οι πρώτες συνομιλίες μετά το 1983.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΡΤnews είναι ότι η εξουσιοδότηση που έχει δοθεί στην πρέσβη του Λιβάνου στις ΗΠΑ είναι να συζητήσει μόνο την κατάπαυση του πυρός και τίποτα άλλο. Στο τραπέζι των συνομιλιών, σύμφωνα με πηγές, είναι και οι εγγυήσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να συμφωνήσουν τα δύο μέρη στην κατάπαυση πυρός.

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΕΡΤnews στη Βηρυτό, Αδαμαντία Λιόλιου, «αυτό που προέχει είναι να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των συνόρων, όπως και το να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των εδαφών του Λιβάνου».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 


 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ