Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Ένταση στη Μαύρη Θάλασσα: Επιθέσεις με drones σε 3 πετρελαιοφόρα

Ένταση στη Μαύρη Θάλασσα: Επιθέσεις με drones σε 3 πετρελαιοφόρα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η Μόσχα και το Κίεβο επιτίθενται συχνά σε λιμάνια και πετρελαιοφόρα της Ουκρανίας και της Ρωσίας αντίστοιχα

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) αναφέρθηκαν σήμερα σε τρία πετρελαιοφόρα στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στις βόρειες ακτές της Τουρκίας, όπως μετέδωσε η υπηρεσία ναυτιλιακών υπηρεσιών Tribeca.

Το πετρελαιοφόρο James II με σημαία Παλάου, κενό φορτίου και υπό έρμα, βρισκόταν σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων βόρεια της Περιοχής Τουρκελί στη Μαύρη Θάλασσα όταν σημειώθηκε το συμβάν, ανέφερε η υπηρεσία. Τα υπό έρμα πετρελαιοφόρα Altura και Velora, που φέρουν σημαία Σιέρας Λεόνε, φέρεται να δέχθηκαν επίσης επίθεση σε κοντινή περιοχή ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση από πλοίο σε πλοίο, ανέφερε επίσης η υπηρεσία. Σκάφη ακτοφυλακής εστάλησαν στο σημείο για συνδρομή και όλα τα μέλη πληρώματος των πετρελαιοφόρων φέρεται να είναι σε καλή κατάσταση, ανέφερε ακόμη η Tribeca.

Η Μόσχα και το Κίεβο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιτίθενται συχνά σε λιμάνια και πετρελαιοφόρα της Ουκρανίας και της Ρωσίας αντίστοιχα αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Καμία χώρα δεν έχει αναλάβει προσώρας την ευθύνη για τη νέα επίθεση που αναφέρθηκε.

Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια σχετικά με τα συμβάντα λόγω της μουσουλμανικής αργίας Έιντ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ενισχύεται με 200 αστυνομικούς η Χαλκιδική – «Μηδενική ανοχή στην ανομία»

Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τη μισθολογική ισότητα στην εργασία