Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραμπ: Ποτέ δεν με ενδιέφερε η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στην έναρξη της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου, ο Τραμπ είχε καλέσει τους Ιρανούς να πάρουν τον έλεγχο της εξουσίας της χώρας τους

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 ότι «ποτέ δεν τον ενδιέφερε η αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν, αν και πίστευε ότι αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως.

«Ποτέ δεν νοιάστηκα για αλλαγή καθεστώτος αλλά υποθέτω ότι υπάρχει αλλαγή καθεστώτος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά από συνάντηση που είχε με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι.

Στην έναρξη της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου, ο Τραμπ είχε καλέσει τους Ιρανούς να πάρουν τον έλεγχο της εξουσίας της χώρας τους. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ιρανικό λαό να πάρει πίσω τη χώρα του», είχε γράψει τότε στο Truth Social.

Η κυβέρνηση Τραμπ στη συνέχεια υποστήριξε πολλές φορές ότι η δολοφονία πολλών υψηλόβαθμων μελών της ιρανικής ηγεσίας ουσιαστικά επέφερε «αλλαγή καθεστώτος». 

Σε άλλες του δηλώσεις για το θέμα στη σύνοδο κορυφής, ο Τραμπ ανέφερε ότι τα μέλη της «πρώτης» και της «δεύτερης» ομάδας (σ.σ. της ιρανικής ηγεσίας) είναι νεκρά, όπως και ορισμένοι της «τρίτης ομάδας». Οι άνθρωποι με τους οποίους διαπραγματεύονται τώρα οι ΗΠΑ είναι λογικοί, είπε, όχι ριζοσπαστικοποιημένοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν τη χώρα τους.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «βλέπω αλλαγές καθεστώτων εδώ και χρόνια, δεν λειτούργησαν».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιωτόπουλος: Το σκεπτικό του Άρειου Πάγου για επιστροφή στη φυλακή – «Καμία μεταμέλεια»
Το Ανώτατο Δικαστήριο κάνει λόγο για πραγματική έκτιση 25 ετών για την υφ' όρον απόλυση όσων εκτίουν πολλαπλά ισόβια
Γιωτόπουλος: Το σκεπτικό του Άρειου Πάγου για επιστροφή στη φυλακή – «Καμία μεταμέλεια»
Μηχανογραφικό: Πώς θα δημιουργήσουν οι υποψήφιοι προσωπικό κωδικό ασφαλείας
Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα μπορούν από τις 17 έως τις 30 Ιουνίου να προσέρχονται στα Λύκειά τους για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας
Μηχανογραφικό: Πώς θα δημιουργήσουν οι υποψήφιοι προσωπικό κωδικό ασφαλείας