Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Ιταλίας έχουν προκαλέσει οι απαξιωτικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την Τζόρτζια Μελόνι, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίσθηκε ότι, κατά την σύνοδο της G7 στην Γαλλία, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τον «ικέτεψε» για να βγάλουν μία φωτογραφία και πως εκείνος δέχτηκε επειδή την… «λυπήθηκε».
Έντονη ήταν η αντίδραση της Τζόρτζια Μελόνι, η οποία, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, διέψευσε τον Τραμπ και διεμήνυσε πως ούτε η ίδια ούτε η Ιταλία ικετεύουν.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι να ανακοινώνει ότι ακυρώνει την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω των προσβλητικών σχολίων που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Τα σοβαρά και προσβλητικά σχόλια του προέδρου Τραμπ προς την πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι προσβάλλουν ολόκληρη την Ιταλία. Για τον λόγο αυτό, αποφάσισα να ακυρώσω την επίσκεψή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 21 και 22 Ιουνίου», τόνισε ο Αντόνιο Ταγιάνι, σε ανάρτησή του στο Χ.
Μελόνι: Εγώ και η Ιταλία δεν ικετεύουμε ποτέ
Παράλληλα, με ένα βίντεο που δημοσίευσε στα social media, η Τζόρτζια Μελόνι τονίζει πως οι ισχυρισμοί Τραμπ είναι «εντελώς ψευδείς», ενώ η ίδια δηλώνει πως είναι «άφωνη».
«Λοιπόν, ορισμένα πράγματα αξίζουν μια άμεση απάντηση. Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ είναι εντελώς ψευδείς, ειλικρινά είμαι άφωνη, δεν ξέρω γιατί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συμπεριφέρεται έτσι στους συμμάχους του, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μελόνι.
Και προσέθεσε με νόημα: «Μπορώ μόνο να πω ότι λυπάμαι που δεν επιδεικνύει την ίδια αποφασιστικότητα απέναντι στους εχθρούς της Δύσης, στους εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι σε ηγεσίες στις οποίες, αντίθετα, δείχνει πολύ πιο επιεικής, ωστόσο, ένα πράγμα πρέπει να το θυμάται: Εγώ και η Ιταλία δεν ικετεύουμε ποτέ», δήλωσε κατηγορηματικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Πηγή: in.gr
