Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Μουντιάλ 2026: Σοβαρά επεισόδια στο Λονδίνο μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου

Μουντιάλ 2026: Σοβαρά επεισόδια στο Λονδίνο μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τραυματίστηκε αστυνομικός

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην οδό Έτζγουερ, στο κεντρικό Λονδίνο, μετά την ήττα του Μαρόκου με 2-0 από τη Γαλλία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεκάδες υποστηρικτές της εθνικής ομάδας του Μαρόκου συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, όπου διαμένει μεγάλη αραβική κοινότητα. Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, η κυκλοφορία διακόπηκε και, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν το πλήθος, μια μικρή ομάδα άρχισε να εκτοξεύει πυροτεχνήματα, γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή, με αστυνομικούς εξοπλισμένους με ασπίδες να επιχειρούν για τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, καθώς εκτιμάται ότι χτυπήθηκε από γυάλινο μπουκάλι. Δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί, ενώ τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν. Η συγκέντρωση διαλύθηκε και η κυκλοφορία στην οδό Έτζγουερ αποκαταστάθηκε περίπου στη 01:00.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει υλικό από κάμερες ασφαλείας και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα άτομα που ενδέχεται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

«Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές στους δρόμους μας ή επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών μας», υπογράμμισε η αστυνομία, προειδοποιώντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Δεν αποδέχεται την έδρα ο Χρήστος Σπίρτζης - «Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα»