Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εικόνες αποκάλυψης στη Γαλλία: Στέγνωσε ο Λίγηρας από τον καύσωνα (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ποταμό της Γαλλίας

Εικόνες που θυμίζουν έρημο και όχι έναν από τους σημαντικότερους ποταμούς της Ευρώπης καταγράφονται στη Γαλλία, καθώς ο Λίγηρας, ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας, έχει μετατραπεί σε απέραντο αμμότοπο εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας και του ιστορικού καύσωνα που πλήττει τη Δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι εικόνες από την περιοχή Μονζάν-συρ-Λουάρ αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

O Λίγηρας, μήκους περίπου 1.000 χιλιομέτρων, αποτελεί τον μεγαλύτερο ποταμό της Γαλλίας, ωστόσο οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βροχοπτώσεων έχουν αλλάξει δραματικά την εικόνα του.

Στο σημείο όπου μέχρι πρόσφατα κυλούσαν μεγάλες ποσότητες νερού, σήμερα εκτείνονται τεράστιες εκτάσεις άμμου, ενώ στην κοίτη του ποταμού Λίγηρα στη Γαλλία έχουν απομείνει μόνο λίγες στάσιμες λιμνούλες, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της περιβαλλοντικής κρίσης που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ο καύσωνας του Ιουνίου χαρακτηρίζεται ως ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη για τον συγκεκριμένο μήνα, με τις επιπτώσεις να είναι ήδη σοβαρές.

Στη Γαλλία οι ακραίες θερμοκρασίες ανάγκασαν σχολεία να κλείσουν, προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών, ενώ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον ποταμό Ντου, στα ανατολικά της χώρας, όπου η παρατεταμένη ξηρασία έχει εξαφανίσει σχεδόν ολοκληρωτικά τη ροή του νερού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ligiras_gallia4.jpg
ligiras_gallia3.jpg
ligiras_gallia2.jpg

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφροδίτη Νέστορα: Να έχουν δίκαιη δίκη οι δράστες - Εμείς δεν θέλουμε να καεί η Θεσσαλονίκη
«Εύχομαι και ελπίζω οι δικαστές που θα την κρίνουν να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους» ανέφερε
Αφροδίτη Νέστορα: Να έχουν δίκαιη δίκη οι δράστες - Εμείς δεν θέλουμε να καεί η Θεσσαλονίκη