Απειλή για βόμβα ανάγκασε χθες Κυριακή ένα αεροσκάφος της Austrian Airlines, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Τελ Αβίβ προς τη Βιέννη, να εκτραπεί προς τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές και την αεροπορική εταιρεία.
Ο κυβερνήτης του Airbus A-320, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Σόφια, αφού ενημερώθηκε σχετικά με την απειλή κατά την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, όπως ανέφερε το βουλγαρικό υπουργείο Μεταφορών. Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε για να συνοδεύσει το Airbus A-320, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διευκρίνισε το υπουργείο.
Η Austrian Airlines ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Τελ Αβίβ με 51 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Προσγειώθηκε στη Σόφια περίπου μισή ώρα αφότου έγινε γνωστή η απειλή. Όλοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και ακολούθησε ο προβλεπόμενος έλεγχος στο αεροσκάφος.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του εξειδικευμένου ιστοτόπου Flightradar24, το αεροπλάνο εισήλθε στον ρουμανικό εναέριο χώρο γύρω στις 21:10 (ώρα Ελλάδος) προτού κατευθυνθεί νότια και γυρίσει στη Βουλγαρία. Τα δεδομένα μιας άλλης πλατφόρμας παρακολούθησης πτήσεων, της ADS-B Exchange, δείχνουν ότι το Airbus Α-320 εξέπεμψε τότε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7700. Την περασμένη Τρίτη, μαχητικά αεροσκάφη από την Κροατία και τη Γερμανία απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν ένα Boeing 737 της Corendon Airlines που εκτελούσε πτήση από την Κέρκυρα προς τη Νυρεμβέργη, καθώς σήμανε εσφαλμένος συναγερμός για αεροπειρατεία.
Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο
Κανένας κίνδυνος δεν εντοπίστηκε έπειτα από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη Σόφια σε αεροσκάφος της Austrian Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση OS82 από το Τελ Αβίβ προς τη Βιέννη και εκτράπηκε λόγω απειλής για βόμβα. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία και όπως μεταδίδει το ertnews.gr, οι έρευνες στο αεροσκάφος, τους 51 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα δεν αποκάλυψαν κανένα ύποπτο αντικείμενο ή στοιχείο που να επιβεβαιώνει την απειλή.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών και τον αποκλεισμό κάθε κινδύνου, η πτήση αναχώρησε από τη Σόφια για τη Βιέννη το ίδιο βράδυ, μεταφέροντας όλους τους επιβάτες στον τελικό προορισμό τους.
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης – Καπνός και αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πόλη (VIDEO)
- Τραγωδία στη Λέσβο: Σκάφος με μετανάστες χτύπησε το λιμενικό – Έξι νεκροί, ανάμεσά τους και βρέφος
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 23χρονο στην Τούμπα – Άναψε πυρσό στο ΠΑΟΚ-Ηρακλής
- Επεισοδιακή καταδίωξη μέρα μεσημέρι – Έτρεχε και παραβίαζε STOP στο κέντρο της Θεσσαλονίκης