Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δύο ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσουν νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας

Δύο ένοπλοι, που κρατούσαν επίσης μαχαίρια και τσεκούρια, έσπειραν το θάνατο σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος τεσσάρων πιστών και ο τραυματισμός άλλων έξι, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία μιλά για τρομοκρατική επίθεση και αναφέρει πως οι δύο δράστες ήταν Παλαιστίνιοι από την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας Λούμπα Σάμρι, οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η κατάσταση στην πόλη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο κόκκινο: «Μικρής κλίμακας» τυφλές επιθέσεις με στόχο Ισραηλινούς, όπως με αυτοκίνητα που πέφτουν σε στάσεις λεωφορείων ή μαχαιρώματα, έχουν καλλιεργήσει ανησυχίες για νέο είδος κινδύνου στους δρόμους του Ισραήλ.

Η ένταση στους δρόμους ιδιαίτερα της ανατολικής Ιερουσαλήμ αναζωπυρώνεται σποραδικά τις τελευταίες ημέρες: Μόλις τη Δευτέρα, Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν ξανά με την αστυνομία με αφορμή το θάνατο ενός 32χρονου οδηγού λεωφορείου, τον οποίο η αστυνομία αποδίδει σε αυτοκτονία αλλά η οικογένειά του το αμφισβητεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί