Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένας χρόνος από την απαγωγή των μαθητριών στη Νιγηρία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ένας χρόνος από την απαγωγή των μαθητριών στη Νιγηρία

Να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απελευθέρωση των 200 και πλέον μαθητριών οι οποίες είχαν απαχθεί από μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράκ πριν από έναν χρόνο στη Νιγηρία δεσμεύθηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Μουχαμαντού Μπουχάρι, παραδεχόμενος ωστόσο ότι δεν είναι σαφές εάν οι νιγηριανές αρχές θα καταφέρουν να τις εντοπίσουν.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να γίνει μια πορεία στην Αμπούτζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, για τον έναν χρόνο από την ομαδική απαγωγή των μαθητριών.

Η απαγωγή των μαθητριών από ένα σχολείο στο Τσιμπόκ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, πριν από έναν χρόνο έστρεψε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στην ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί η δράση της Μπόκο Χαράμ, η οποία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο στον μουσουλμανικό βορρά της Νιγηρίας, της χώρας με την μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στην Αφρική.

Ο Μπουχάρι δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει το παν για να ηττηθεί η εξτρεμιστική οργάνωση. «Δεν γνωρίζω εάν τα κορίτσια του Τσιμπόκ μπορούν να σωθούν. Το πού βρίσκονται παραμένει άγνωστο. Όσο κι αν το εύχομαι, δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα μπορέσουμε να τα βρούμε», ανέφερε ο Μπουχάρι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Προανήγγειλε δε ότι η δική του προσέγγιση θα είναι διαφορετική από εκείνη του απερχόμενου προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν. Ο τελευταίος επικρίθηκε κυρίως για την βραδεία αντίδραση των αρχών μετά από την απαγωγή των κοριτσιών από το σχολείο του Τσιμπόκ. Ο απερχόμενος πρόεδρος είχε υποστηρίξει από την πλευρά του ότι μια βιαστική επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους θα ενείχε μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Σε έκθεση της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι η Μπόκο Χαράμ έχει απαγάγει τουλάχιστον 2.000 γυναίκες και κορίτσια από την έναρξη του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα