Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάπας Φραγκίσκος: Ενδεχόμενο κοινού εορτασμού του Πάσχα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς

Σε μία κίνηση ενίσχυσης του πνεύματος διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους προχωρά ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος έκανε γνωστή τη διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς.

Κατά την ομιλία του στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη, επ΄ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης των καθολικών κληρικών ο Φραγκίσκος ανέφερε ότι «η (Ρωμαιοκαθολική) Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από τους Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».

Όπως αναφέρουν ιταλοί σχολιαστές πρόκειται για σημαντική κίνηση οικουμενικού διαλόγου, μετά την απόφαση του Αργεντινού πάπα, να κάνει αναφορά, κατά την τελετή ενθρόνισής του, μόνον τον τίτλο του επισκόπου Ρώμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ο Φραγκίσκος, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέα κίνηση που πρόκειται να ενισχύσει το πνεύμα διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)