Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Α. Μέρκελ: Κίνδυνος συγκρούσεων στα Βαλκάνια αν κλείσουν τα σύνορα!

Α. Μέρκελ: Κίνδυνος συγκρούσεων στα Βαλκάνια αν κλείσουν τα σύνορα!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Κατά του να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας
Για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις στα Βαλκάνια, σε περίπτωση όπου το Βερολίνο κλείσει τα σύνορα με την Αυστρία, προειδοποίησε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών, η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Αυστρία ενδεχομένως να συνεπάγεται την εκδήλωση ένοπλων συγκρούσεων στις χώρες των Βαλκανίων, οι οποίες κατακλύζονται από πρόσφυγες που επιθυμούν να μεταβούν στην κεντρική Ευρώπη.

«Εάν κλείσουμε τα σύνορα, οι χώρες των Βαλκανίων θα κάνουν το ίδιο» τόνισε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι καθήκον της Γερμανίας είναι να επιβάλλει μία διαφορετική, αλληλέγγυα λύση στην προσφυγική κρίση.

«Η Γερμανία θα βοηθήσει όλους όσοι αναζητούν καταφύγιο εξαιτίας των πολέμων και των διωγμών» διαβεβαίωσε η Μέρκελ, ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί τη λογική των επαναπατρισμών των οικονομικών μεταναστών.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ν. Φίλης: Τις επόμενες μέρες θα λυθεί το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σπάνια ηλιακή άλως πάνω από τη Σάμο (φωτο)