Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Συνελήφθησαν λαθροκυνηγοί που σκότωσαν σπάνιες αντιλόπες

Συνελήφθησαν λαθροκυνηγοί που σκότωσαν σπάνιες αντιλόπες
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στο ανατολικό Ζαγόρι –Προστατευόμενο είδος

Στόχος λαθροκυνηγών έγινε ένα κοπάδι αγριόγιδων, στο ανατολικό Ζαγόρι, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους θηροφύλακες της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και συνελήφθησαν.

Οι θηροφύλακες, χθες το πρωί, περιπολούσαν κοντά στο Τσεπέλοβο, όταν άκουσαν πυροβολισμούς και αντιλήφθησαν ύποπτες κινήσεις. Αμέσως, άρχισαν την έρευνα στην περιοχή και σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο με τρεις κυνηγούς, οι οποίοι υποστήριξαν πως έψαχναν τα σκυλιά τους. Όμως, στο αυτοκίνητο υπήρχαν τρίχες ζώου και αίματα με αποτέλεσμα, να γίνει έρευνα στη γύρω περιοχή και σε κοντινό σημείο, να εντοπιστούν νεκρά και σκεπασμένα με κλαδιά, 6 αγριόγιδα τα οποία φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Τα αγριόγιδα, που αποκαλούνται και αντιλόπες των ελληνικών βουνών, σύμφωνα με τον βιολόγο- ερευνητή Χαρητάκη Παπαιωάννου, λόγω των χιονοπτώσεων είχαν βρει καταφύγιο στο όρος Τύμφη κοντά στο χωριό Τσεπέλοβο. Ήταν πέντε θηλυκά που βρίσκονταν σε προχωρημένη κατάσταση κυοφορίας και ένα μικρότερο.

 Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαιωάννου, το αγριόγιδο, είναι είδος σπάνιο και προστατευόμενο από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και το κυνήγι του στην Ελλάδα απαγορεύεται από το 1969. Περιλαμβάνεται στα Παραρτήματα II και IV της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 92/43 για τα είδη και τους τύπους οικοτόπων. Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει, πρόκειται για το μοναδικό είδος αντιλόπης, που ζει στην Ευρώπη και ειδικά το υποείδος του, που απαντάται στις βαλκανικές χώρες είναι ιδιαίτερα σπάνιο και κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ποιες χώρες οι κάτοικοί τους θα ζουν μέχρι τα 90 το 2030

Θεσσαλονίκη: Προσφορά για γυναίκες με γυμναστική και αποτρίχωση!