Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Βαρέλια μυδοκαλλιεργειών γίνονται υδατοδεξαμενές στο δάσος της Σκιάθου

Βαρέλια μυδοκαλλιεργειών γίνονται υδατοδεξαμενές στο δάσος της Σκιάθου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τοποθετούνται σε δασική περιοχή, ως μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς
Βαρέλια μυδοκαλλιεργειών που ξεβράζονται με τα χειμωνιάτικα κύματα στις βόρειες παραλίες συλλέγουν κάτοικοι της Σκιάθου, τα γεμίζουν με νερό και τα τοποθετούν σε δασικές περιοχές ως μέτρο πυρασφάλειας. Τα τελευταία επτά χρόνια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σκιάθος" τοποθετούν τα βαρέλια στη δασική περιοχή Μαντράκι, ως μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

Τα βαρέλια συλλέγουν εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον "Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή" και προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες, από όπου "δραπετεύουν" μαζί με χιλιάδες πλαστικά άσπρα διχτάκια, που είναι καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Φέτος τοποθετήθηκαν 37 βαρέλια με περίπου έξι τόνους νερού, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος και αφορά την "υιοθεσία" της δασικής περιοχής στο Μαντράκι, ένα από τα σπανιότατα φυσικά δάση κουκουναριάς με οικοσύστημα που αναπτύσσεται σε καθαρά αμμώδες έδαφος. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις τρία δάση κουκουναριάς, που καταλαμβάνουν σχετικά μικρή έκταση.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ψιλικατζίδικο στην Τούμπα πουλούσε λαθραία τσιγάρα

Γυναίκα 35 ετών έπεσε στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη