Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Παρέμβαση για τη βεβήλωση του μνημείου των Εβραίων στην Καστοριά

Παρέμβαση για τη βεβήλωση του μνημείου των Εβραίων στην Καστοριά
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι αναφέρει σε έγγραφό της η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης

Η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, απέστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με την βεβήλωση μνημείου προς τιμήν των Εβραίων της Καστοριάς τους οποίους οι ναζιστικές δυνάμεις της κατοχής, τον Μάρτιο του 1944, μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Σκοπός της αποστολής των δημοσιευμάτων, όπως αναγράφει το έγγραφο της Μαρίας Γιαννακάκη, είναι αφενός η ενημέρωση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς και αφετέρου για «τυχόν ενέργειες του».

Το έγγραφό της η κυρία Γιαννακάκη το κοινοποίησε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι, προχθές την νύχτα, βεβήλωσαν το μνημείο που έχει κατασκευαστεί προς τιμήν των Εβραίων της Καστοριάς, επί της οδού 15ης Μεραρχίας, στο σημείο, δηλαδή,  όπου οι ναζί συγκέντρωσαν το σύνολο του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης πριν τη μεταφορά του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Β. Κικίλιας: «Ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, πρέπει να σταματήσει»

Ποιοι δύο παίκτες αποχωρούν από τον Άρη τον Ιανουάριο