Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Οίτης από κεραυνό

Πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Οίτης από κεραυνό
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αφετηρία της πυρκαγιάς ήταν κεραυνός

Περισσότερες από δύο ώρες χρειάστηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, βοηθούμενες από τα δύο αεροσκάφη Petzetel, για να εντοπίσουν τη φωτιά που εξελίσσεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού Νεοχώρι Υπάτης μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης.

Από τις 5 το απόγευμα, από αέρος αλλά και από εδάφους, αναζητούσαν το σημείο της πυρκαγιάς το οποίο εντοπίστηκε λίγα λεπτά πριν τις 7 το βράδυ.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, η φωτιά βρίσκεται σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και δέντρα κι έχει έκταση περίπου 10 στρεμμάτων, ωστόσο το υψόμετρο και η έλλειψη οξυγόνου, σε συνδυασμό με τους μέτριους ανέμους που επικρατούν, δεν επιτρέπει γρήγορη επέκτασή της.

Ήδη τα δύο αεροσκάφη έχουν κάνει τις πρώτες ρίψεις νερού για να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς και στην περιοχή φτάνουν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Λαμίας, αλλά και πεζοπόρα τμήματα, τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το σημείο της φωτιάς.

Στην ευρύτερη περιοχή και χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από βοσκούς.

Για τη σημερινή φωτιά εκτιμάται ότι η αφετηρία της είναι κάποιος κεραυνός που έπεσε στην περιοχή.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αγρίεψε ξανά ο καιρός - Πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές (VIDEO)

Αυτή είναι η μητέρα και ο γιος της που σκοτώθηκαν στη Χαλκιδική