Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών σε 95 σπουδαστές στη Μυτιλήνη

Πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών σε 95 σπουδαστές στη Μυτιλήνη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση – Ποια αδικήματα περιλαμβάνονται στη δικογραφία

Καταγγελίες που αφορούν τη χορήγηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας αμφιβόλου γνησιότητας σε σπουδαστές στη Λέσβο διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε 95 περιπτώσεις πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, που χορηγήθηκαν σε σπουδαστές ξένης γλώσσας την τελευταία πενταετία στη Λέσβο, διαπιστώθηκαν στοιχεία πλαστότητας.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν το ΑΣΕΠ, σε δειγματοληψία που πραγματοποίησε για την πιστοποίηση πτυχίων στα αγγλικά που του είχαν υποβληθεί ως δικαιολογητικό σε προκήρυξη θέσης, διαπίστωσε ότι ήταν πλαστό. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Αρχές και η έρευνα κατέληξε στην ανακοίνωση της αστυνομίας περί 95 πλαστών πιστοποιητικών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, που περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης, τελούμενα κατ' εξακολούθηση, υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Με αφορμή αυτήν την υπόθεση, το κέντρο Cambridge Assessment English, σε ανακοίνωσή του, ενημέρωσε «περί πιθανά πλαστών πιστοποιητικών ή παραποιημένων αποτελεσμάτων της εξέτασης BULATS, στη Λέσβο, από άγνωστο σε εμάς πρόσωπο», όπως αναφέρει.

Το Cambridge Assessment English, σημειώνει πως «φέρεται να έχει πέσει θύμα σειράς ποινικά κολάσιμων πράξεων, σχετικών με την παραποίηση των αποτελεσμάτων που απέστειλε σε σχετικές εξετάσεις από άγνωστο/α σε εμάς πρόσωπο/α». «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και διαβεβαιώνουμε ότι θα πράξουμε τα δέοντα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Τουρίστας πέθανε πάνω στο πλοίο για τον Μπάλο
ekab

Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Αντώνη Σαμαρά