Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Αποφυλακίστηκε έπειτα από 2,5 χρόνια ο Αρτέμης Σώρρας

Αποφυλακίστηκε έπειτα από 2,5 χρόνια ο Αρτέμης Σώρρας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021

Αποφυλακίστηκε με την επιβολή περιοριστικών όρων από τις φυλακές Χαλκίδας οπου κρατείτο εδώ και 2 χρόνια  5 μηνες ο Αρτέμης Σώρρας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Αρτ. Δωρεά βάσει των ευνοϊκών διατάξεων

της υφ’ όρων απόλυσης.

Ο κατηγορούμενος που ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως το χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2018 , ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη τελικά από τις αρχές στον Άλιμο.

Τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης  6 ετών, χωρίς αναστολή για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορός του Βασίλης Χειρδάρης αναφέρει:

«Η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει».

Πηγή: naftemporiki

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μόσιαλος: Η εβδομάδα συνεχίζει με καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων

ΚΙΝΑΛ: Κατώτερος των περιστάσεων παρά την ανώμαλη προσγείωση ο προϋπολογισμός