Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς θα επιστρέψουν στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Κορωνοϊός: Πώς θα επιστρέψουν στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Υποχρεωτικό εργαστηριακό τεστ 2 φορές της βδομάδα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Μέχρι τότε, θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα αύριο, Τετάρτη  1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ - Αποστολάκη: Ο σταλινισμός ζει

Υπουργείο Υγείας: Παρέδωσε ο Βασίλης Κικίλιας στο Θάνο Πλέυρη