Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Κακοκαιρία: Συνολικά 560 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία: Συνολικά 560 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Για αντλήσεις νερών, κοπές δέντρων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία

Συνολικά 560 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, έλαβε σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως τις 8:00 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

• Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ δέχτηκε 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

• Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βόλου, η Πυροσβεστική έλαβε 20 κλήσεις ενώ ενέργειες έγιναν σε τέσσερις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση στους πολίτες και όσους οδηγούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δεδομένου ότι αναμένονται πολύ ισχυρά τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι χθες στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Λάρισας & Μαγνησίας, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και προειδοποιώντας τους για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες 24 ώρες στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος εξαπάτησε καρκινοπαθή – Του πήρε 10.000 ευρώ (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Παιδική γωνιά» στο περίπτερο της ΕΥΑΘ στην 86η ΔΕΘ