Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Ευρυτανία: Θρίλερ με την εξαφάνιση 48χρονης - Τι εντόπισε ειδικό ρομπότ

Ευρυτανία: Θρίλερ με την εξαφάνιση 48χρονης - Τι εντόπισε ειδικό ρομπότ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες στη λίμνη Κρεμαστών

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία για τον εντοπισμό της 48χρονης μητέρας που έχει να δώσει σημεία ζωής από την Πέμπτη, όταν το αυτοκίνητό της βρέθηκε επί της γέφυρας Τατάρνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το Σάββατο (24/09), εντοπίστηκε από το ναυαγοσωστικό ρομπότ "Έμιλυ" ένα πιθανό σημείο στη Λίμνη Κρεμαστών που ενδέχεται να σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πάτρας ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Αστυνομικού Τμήματος Κρεμαστών για συνδρομή στον εντοπισμό αγνοουμένης στην λίμνη Κρεμαστών με τη χρήση του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ "Εμιλυ" του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διαθέτει σύστημα sonar για εντοπισμό αγνοουμένων εντός του νερού.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμιζεται οτι το τελευταίας τεχονολογιας διασωστικο ρομποτ "Εμιλυ" του Ε.Ε.Σ εχει τη δυνατότητα εντοπισμού αντικειμένου ακόμα και σε βάθος 70 μέτρων και έχει ακτίνα δράσης έως και 400μ. από το χειριστή του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σουβλατζίδικο στην Ιρλανδία ζητά Έλληνα τυλιχτή με μισθό 2.500 ευρώ (VIDEO)
gyros

Τραγωδία στις Σέρρες: 60χρονος νεκρός στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα