Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Πυρκαγιά καίει επί 14 μέρες το Παπίκιο Όρος – Βελτιωμένη σήμερα η κατάσταση

Πυρκαγιά καίει επί 14 μέρες το Παπίκιο Όρος – Βελτιωμένη σήμερα η κατάσταση
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Επιχείρηση κατάσβεσης με 320 πυροσβέστες, 31 οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και συνδρομή τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών κι ενός ελικοπτέρου

Σαφέστατα βελτιωμένη χαρακτηρίζει την εικόνα που παρουσιάζει, σήμερα, η δασική πυρκαγιά που επί 14 ημέρες καίει στο Παπίκιο Όρος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, Μαρίνα Γκοτζαρίδου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γκοτζαρίδου δηλώνει αισιόδοξη ότι τα μέτωπα της φωτιάς θα περιοριστούν καθώς έχουν αυξηθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην περιοχή υπάρχει άπνοια. Αναφορικά με τη γεωγραφία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής στην οποία επί δύο βδομάδες εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, σημειώνει ότι η φωτιά καίει σε δάση οξιάς και δρυός, σε επικλινή εδάφη και σε κάποια δυσπρόσιτα σημεία, όπου παρατηρείται ξηρασία καθώς δεν έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις για πάρα πολύ καιρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία στη μεγαλύτερη έκτασή της είναι έρπουσα, καίει τον υπόροφο του δάσους και βρίσκεται σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή από αέρος τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών κι ενός ελικοπτέρου με συντονιστικό ρόλο.

Σημειώνεται ότι στο Παπίκιο Όρος βρίσκεται από χθες ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοιχτά μαγαζιά αυτή την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας

Σαφάρι με εκατοντάδες ελέγχους από την αστυνομία σε κέντρο και δυτική Θεσσαλονίκη