Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Καύσωνας: Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ - 15 άτομα στο νοσοκομείο, 6 με θερμοπληξία

Καύσωνας: Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ - 15 άτομα στο νοσοκομείο, 6 με θερμοπληξία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η ετοιμότητα του ΕΚΑΒ θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το ΕΚΑΒ, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες λόγω καύσωνα, προκαλούν μία ασφυκτική ατμόσφαιρα, επιβαρύνοντας σημαντικά, ιδιαίτερα άτομα που εκτέθηκαν για πολλή ώρα στον ήλιο, ή που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ, την Παρασκευή μεταφέρθηκαν 15 άτομα στο νοσοκομείο λόγω της ζέστης και καταγράφηκαν έξι άτομα με θερμοπληξία.

Η Παρασκευή, επί της ουσίας, ήταν η πρώτη μέρα του παρατεταμένου καύσωνα που πλήττει την Ελλάδα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα 40άρια θα διατηρηθούν σε πολλές περιοχές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Η ετοιμότητα του ΕΚΑΒ θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα, καθώς η ζέστη θα επιμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, με νέο καυτό κύμα να «κτυπά» τη χώρα την Τετάρτη και την Πέμπτη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Κλειστός δρόμος όλη μέρα τη Δευτέρα στην Τούμπα

Αθήνα: Συνάντηση Γεραπετρίτη με Τούρκο Πρέσβη