Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Τοποθετήθηκε «πεινασμένος κάδος» στην Κοζάνη – Για ηλεκτρικές συσκευές (ΦΩΤΟ)

Τοποθετήθηκε «πεινασμένος κάδος» στην Κοζάνη – Για ηλεκτρικές συσκευές (ΦΩΤΟ)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι πολίτες θα μπορούν να απορρίπτουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση – Παρουσιάστηκε σε μαθητές

Άλλος ένας νέος κάδος έρχεται να προστεθεί στην συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην πόλη της Κοζάνης, όπου οι πολίτες θα μπορούν να απορρίπτουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στον ονομαζόμενο “Hungry Bin” ή “πεινασμένο κάδο”. Αποτελεί άλλη μια πρωτοπορία της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, του Δήμου Κοζάνης και της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι, χάρη στις προδιαγραφές κατασκευής τους, έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους, σε κεντρικά σημεία δήμων της Ελλάδας, ενώ στην πόλη της Κοζάνης έχει επιλεγεί μια γειτονιά, όπου βρίσκονται όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης.

Οι “Hungry Bins” αποτελούν μια 24ωρη λύση για τους πολίτες, προκειμένου να βρίσκουν σημεία όπου μπορούν να απορρίψουν τις ηλεκτρικές συσκευές ακόμη πιο εύκολα. Μεγάλο, πάντως, είναι το πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη με τον τεράστιο όγκο από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές που δεν ανακυκλώνονται.

Στην πόλη της Κοζάνης η πρώτη παρουσίαση του “πεινασμένου κάδου” έγινε σε μαθητές δημοτικού σχολείου, που, αφού ενημερώθηκαν, τοποθέτησαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στις ειδικές θήκες του, για να τις “καταβροχθίσει” αμέσως. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ανήκουν στα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα.

Η δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ και της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αφορά στην ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μια κατηγορία αποβλήτων που ανήκει στα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα (ΕΟΑ).

Τα ΕΟΑ αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στο σύστημα «Διαλογής στην πηγή» της ΔΙΑΔΥΜΑ και το μοναδικό στην Ελλάδα σε περιφερειακό επίπεδο, δράση η οποία χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life και το Πράσινο Ταμείο.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πέθανε 33χρονος σε παραλία στη Χαλκιδική – Του έγινε ΚΑΡΠΑ αλλά δεν τα κατάφερε

Θεσσαλονίκη: Το ΑΠΘ συμμετέχει με δράσεις στο EuroPride 2024