Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Κιλκίς: Φόρος τιμής στον Περικλή Στεφανίδη - Σκοτώθηκε στις περσινές πυρκαγιές

Κιλκίς: Φόρος τιμής στον Περικλή Στεφανίδη - Σκοτώθηκε στις περσινές πυρκαγιές
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η κεντρική πλατεία του χωριού θα φέρει πλέον το όνομά του, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του

Φόρο τιμής στον αντιπτέραρχο Περικλή Στεφανίδη ο οποίος έχασε τη ζωή του πέρυσι στις πυρκαγιές της Εύβοιας απέτισε σήμερα η τοπική κοινωνία του Κιλκίς.

Ο αντιπτέραρχος με καταγωγή από το Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς, ήταν ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Canadair που έπεσε στον Πλατανιστό Καρύστου στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Περικλής Στεφανίδης αλλά και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Χρήστος Μουλάς. 

Την κεντρική πλατεία του χωριού η οποία πλέον θα ονομάζεται "Περικλής Στεφανίδης" κοσμεί και η προτομή του Κιλκισιώτη ανθυποσμηναγού ο οποίος έλαβε τιμητικά τον βαθμό του αντπτεράρχου μαζί με τον Χρήστο Μουλά.

Ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Περικλής Στεφανίδης "πέρασε στο πάνθεον της αθανασίας προασπίζοντας τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας".

«Είναι πολύ ανώτερα τα συναισθήματά μας από τη συγκίνηση. Συμπάσχοντας στο πένθος των οικογενειών τους βιώνουμε τον πόνο της απώλειας δύο μεγάλων Ελλήνων σε καιρό ειρήνης. Ο Περικλής Στεφανίδης και ο Χρήστος Μουλάς, στάθηκαν γνήσιοι θεματοφύλακες αξιών, γιατί έβαλαν την πατρίδα πάνω από τη ζωή τους, δίνοντας μέχρι τέλους τη μάχη με τις φλόγες. Είναι καύχημα για την πολεμική μας αεροπορία να διαθέτει ισχυρούς μαχητές. Μια πολιτεία που διαθέτει τέτοιους άντρες δεν μπορεί να θεωρηθεί ατείχιστη. Τιμούμε σήμερα τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της θυσίας του» συμπλήρωσε ο κ. Κυριακίδης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ κ. Δημήτριος Χούπης, εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι βουλευτές του νομού κ. Πέτρος Παππάς και Στέφανος Παραστατίδης, και ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης αλλά και πλήθος πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέταξαν τιμητικά τρεις φορές Canadair της Πυροσβεστικής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Σε ποιες περιοχές

Αποθεώθηκε ο «Πλούτος» στην Επίδαυρο