Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα πελάγη – Σε ποια λιμάνια έχει απαγορευτικό απόπλου

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα πελάγη – Σε ποια λιμάνια έχει απαγορευτικό απόπλου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι ριπές των ανέμων φτάνουν ακόμη και τα 100 χλη/ώρα – Ταλαιπωρία για πολλούς ταξιδιώτες

Συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό και ταλαιπωρία σε χιλιάδες ταξιδιώτες έχει προκαλέσει η περαιτέρω ενίσχυση των βορείων ανέμων, με τις ριπές τους σήμερα σε Ανατολική Στερεά, Νότια Εύβοια, Κυκλάδες και τοπικά στη Νότια Κρήτη να φτάνουν τα 100 km/h. Σύμφωνα με το λιμενικό, μάλιστα, υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για τα δρομολόγια των πλοίων ενώ κανονικά φεύγουν τα πλοία για Αργοσαρωνικό.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7 το πρωί επιβεβαιώθηκε το απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ ήδη η απογοήτευση κυριαρχούσε στον Πειραιά καθώς οι ταξιδιώτες του πρώτου δρομολόγιου που ήταν στις 06.45 για Κυκλάδες και του επόμενου, βρέθηκαν μπροστά σε κλειστούς καταπέλτες, «χωρίς προειδοποίηση». Το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε ότι το απαγορευτικό ισχύει για Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Κανονικά αναχωρούν πάντως τα πλοία του Αργοσαρωνικού ενώ κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Μαρμάρι.

Το γεγονός προκάλεσε αμηχανία και προβληματισμό σε πολλούς επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το ΕΡΤΝews, άνθρωποι με βαλίτσες στο χέρι ζητούσαν πληροφορίες, τονίζοντας ότι η ενημέρωση έπρεπε να είχε γίνει ήδη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα σε 4 περιοχές – Λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη – Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής