Σε απόγνωση είναι οι αγρότες στην Ημαθία, οι οποίοι βλέπουν τις σοδιές με τα ακτινίδια να κάνουν «φτερά» από κλέφτες φρούτων, που τρυπώνουν στα χωράφια και κλέβουν την παραγωγή. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στην Πέλλα τις τελευταίες ημέρες.
Πριν από μια εβδομάδα ένας αγρότης στην Επισκοπή της Ημαθίας πήγε στο χωράφι του και αντίκρισε τα δέντρα του άδεια, καθώς φαίνεται ότι το προηγούμενο βράδυ είχε μπει ένας επισκέπτης κι είχε κλέψει περίπου πέντε τόνους από ακτινίδια. Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που καταγράφεται στην περιοχή. Είναι συχνό το φαινόμενο αντίστοιχων κλοπών τόσο στην Ημαθία όσο και στην Πέλλα.
Για τον λόγο αυτό οι αγρότες του Συνεταιρισμού της Επισκοπής Ημαθίας πραγματοποιούν αυτή την στιγμή σύσκεψη για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο, ενώ αυτό που φαίνεται ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά είναι να κάνουν περιπολίες είτε οι ίδιοι οι κάτοικοι, είτε να προσλάβουν ενδεχομένως κάποιον σεκιούριτι για να κάνει περιπολίες γύρω από τα χωράφια. Αρκετοί είναι αυτοί, που έχουν τοποθετήσει ακόμα και κάμερες στα χωράφια τους.
Δείτε video από την ΕΡΤ:
Πηγή: ertnews.gr ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ Απεργία στη Θεσσαλονίκη: Έρχεται στάση εργασίας στα λεωφορεία ΟΑΣΘ – Ποιες ώρες Θεσσαλονίκη: Απογοητευτική η εικόνα από τη λίμνη Κορώνεια - Ξεμένει από νερό (ΦΩΤΟ) Τρομακτική έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών στις ΗΠΑ - Πολλοί νεκροί και αγνοούμενοι