Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (27/07) μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας φέρονται να εμπλέκονται σε ζωοκλοπές, εκβιάσεις και απάτες σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το παράνομο οικονομικό όφελος από τη δράση της ομάδας εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 270.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται, κατά περίπτωση, σε διαφορετικές παράνομες δραστηριότητες, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την Αστυνομία για τη δομή, τον τρόπο δράσης και το χρονικό διάστημα δραστηριοποίησης της ομάδας.