Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Πλωμάρι Λέσβου - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Fotia Plomari Lesbos
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Πλωμάρι Λέσβου - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν ρίψεις από τα εναέρια μέσα – Οι φλόγες είχαν φτάσει έως και 50 μέτρα από τα σπίτια

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στο Πλωμάρι Λέσβου, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Οι κάτοικοι του Πλωμαρίου πέρασαν μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα στο μέτωπο ήταν σαφώς καλύτερη. Η φωτιά εξακολουθεί να καίει εντός της περιμέτρου, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την περιορίσουν και να αποτρέψουν την επέκτασή της προς τον οικισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με το protothema.gr, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ήδη να επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού στα ενεργά σημεία και στις δυσπρόσιτες χαράδρες. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι εναπομείνασες εστίες πριν από την αναμενόμενη ενίσχυση των ανέμων.

Τις πιο κρίσιμες ώρες, οι φλόγες από την πυρκαγιά έφτασαν πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια του Πλωμαρίου, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, απειλώντας αυλές, κατοικίες και επιχειρήσεις.

Χάρη στη συντονισμένη επέμβαση των δυνάμεων, το ενεργό μέτωπο απομακρύνθηκε και, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, υπολογιζόταν ότι βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Διπλή οπαδική επίθεση σε 46χρονο – Τον χτύπησε για το χρώμα της μπλούζας

Απίστευτες μεθοδεύσεις εργοδοτών: Εργαζόμενοι κρύβονται σε… φέρετρα και κάνουν τους πελάτες σε ξαπλώστρα