Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες μέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για αρκετή ζέστη ειδικά στις κλειστές και περινές περιοχές. Παράλληλα παρουσιάζει την τάση για τον Δεκαπενταύγουστο με κάποιες βροχές να εκδηλώνονται στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και την Ήπειρο.
Αναλυτικότερα μέχρι και το Σαββαοκύριακό δεν αναμένεται να σημειωθούν βροχές, με πιθανότητες για τοπικές μπόρες ίσως την Κυριακή στις ορεινές περιοχές της Δράμας, προς τα σύνορα με Βουλγαρία.
Συνεχίζοντας προς τις 15 Αυγούστου παραμένει πολύ καλός. Ανήμερα 15 Αυγούστου μόνος στις ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι από σήμερα Πέμπτη ξαναενισχύονται, με ενισχυμένους βοριάδες στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, στην Κρήτη, αλλά και στην Αττική, το σαββατοκύριακο στα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά έως και 8 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά ενίσχυση ανέμων θα υπάρξει στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στη Θράκη.
Όσον αφορά τις θερμοκρασίες η τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνεται με θερμοκρασίες κατά μέσο όρο με 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Το σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να καταγραφούν και 2-3 βαθμοί περισσότεροι στις κλειστές και περινές περιοχές. Από εβδομάδα θα πέσει η θερμοκρασία 1 με 2 βαθμούς με σταθερές θερμοκρασίες μέχρι τον 15Αύγουστο.
Δείτε τον σχετικό πίνακα: