Εθνική Διακλαδική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΝΤΙΟΧΟΣ - 26», πρόκειται να διεξαχθεί για το χρονικό διάστημα 24 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2026, με τη συμμετοχή φορέων του Στρατιωτικού και Πολιτικού Τομέα σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος της υφιστάμενης επιχειρησιακής σχεδίασης της Παλλαϊκής Άμυνας - Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης, (Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α.) και του Συστήματος Συναγερμού, με την εξάσκηση των διαδικασιών που προβλέπεται να εφαρμοσθούν από τις Πολιτικές Δυνάμεις.
Η Άσκηση ΤΑΑΣ «ΑΝΤΙΟΧΟΣ - 26» διεξάγεται στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων με τη συμμετοχή όλων των Δομών Παλλαϊκής Άμυνας - Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ - ΠΣΕΑ) της Βουλής των Ελλήνων, της Προεδρίας της Κυβέρνησης, των Υπουργείων της χώρας, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών. Φορέας χειρισμού της άσκησης είναι το ΓΕΕΘΑ.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης έχει ήδη κάνει τη σχετική προεργασία, με την ενημέρωση του προσωπικού της την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία του Γραμματέα, Δημήτρη Γαλαμάτη, στην έδρα της ΑΔΜΘ, στη Θεσσαλονίκη.
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός γιατρός στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο – Οι πρώτες πληροφορίες
- Θεσσαλονίκη: «Νέα ζωή» για ιστορικό σχολείο – Αποκαθίσταται με έργα 8 εκατ. ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αγγελούδη για Επταπύργιο – «Όχι» σε παραχώρηση για «γαστρονομικές εκδηλώσεις»
- Σφοδρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός έπαθε επιληπτική κρίση στο τιμόνι – Χτύπησε 3 ΙΧ και μηχανή