Όχι, μόνο ο Νίκος Καρβέλας, αλλά και η Άννα Βίσση βρίσκεται στο στόχαστρο των ελέγχων της ΑΑΔΕ με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάζουν διεξοδικά τα οικονομικά της στοιχεία.
Μετά λοιπόν την επίσκεψη του κλιμακίου της ΑΑΔΕ στο σπίτι του Νίκου Καρβέλα, ανάλογος έλεγχος θα γίνει στην Άννα Βίσση αρχικά για τις συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο και κάποιες περιοδείες. Να σημειωθεί ότι στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ βρίσκεται ήδη η πρόσφατη συναυλία στο ΟΑΚΑ.
Αφορμή για την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών αποτέλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πλευρών την προηγούμενη εβδομάδα, στις οποίες υπήρχαν αναφορές σε χρηματικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με το Mega.
Γι’ αυτό τον λόγο εξετάζονται η εταιρεία που διοργάνωσε τις συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο, οι επιχειρήσεις που ανέλαβαν την πραγματοποίηση των εμφανίσεων της τραγουδίστριας στο εξωτερικό, αλλά και παραστατικά που συνδέονται με εταιρείες με έδρα την Αγγλία και την Κύπρο.
Θα ερευνηθεί και η ευρωπαϊκή περιοδεία μικρής διάρκειας που πραγματοποίησε η Άννα Βίσση τον Οκτώβριο του 2025. Το πρόγραμμά της περιλάμβανε συναυλίες στο Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.
Και αυτό διότι οι εταιρείες που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση των συγκεκριμένων εμφανίσεων φέρονται να συνδέονται επιχειρηματικά με την ίδια την Άννα Βίσση. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη φορολογική περίοδο 2024-2025 δεν είχε δηλωθεί ΦΠΑ που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας διερευνάται, επίσης, το ενδεχόμενο φορολογικών παραβάσεων μέσω τιμολογίων που έχουν εκδοθεί από συγκεκριμένες εταιρείες στην Κύπρο και την Αγγλία. Οι εν λόγω επιχειρήσεις φέρονται να έχουν εισπράξει αμοιβές τόσο για τις δύο συναυλίες της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο όσο και για τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήγαν στο σπίτι του Νίκου Καρβέλα για να του επιδώσουν ένα έγγραφο, για οικονομικές εκκρεμότητες τεσσάρων ετών. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το ποσό αυτών των εκκρεμοτήτων, αφορά συνολικό ποσό 850.000 ευρώ.
Μάλιστα η υποδοχή των ελεγκτών της ΑΑΔΕ από τον συνθέτη δεν ήταν τόσο… θερμή. Φέρεται να τους αντιμετώπισε με οργή. Φέρεται να φώναζε και να διαμαρτυρόταν έντονα. Τόσο έντονα, που οι ελεγκτές έφυγαν από το σημείο, χωρίς να ολοκληρώσουν την επίδοση.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το έγγραφο κοινοποιήθηκε ηλεκτρονικά και αναμένονται εξελίξεις και για αυτή την υπόθεση.
Στο σπίτι του Νίκου Καρβέλα οι ελεγκτές
Σχετικά με τον Νίκο Καρβέλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, η επίσκεψη των ελεγκτών αφορά το ποσό των 850.000 ευρώ που δεν συνδέεται άμεσα με την πρόσφατη συναυλία της Άννας Βίσση. Οι ελεγκτές βρέθηκαν στην κατοικία του μουσικοσυνθέτη, προκειμένου να του επιδώσουν έγγραφο για εκκρεμότητες που σχετίζονται με τις φορολογικές του δηλώσεις περασμένων ετών. Αντί να ολοκληρωθεί η επίδοση όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές ήρθαν αντιμέτωποι με την έντονη αντίδραση του καλλιτέχνη.
Ο Νίκος Καρβέλας φέρεται να άρχισε να διαμαρτύρεται με φωνές και έντονες εκφράσεις προς τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ. Η ένταση που δημιουργήθηκε ήταν τέτοια, ώστε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελεγκτές αποχώρησαν από την κατοικία χωρίς να ολοκληρώσουν την επίδοση του εγγράφου.
Ωστόσο παρά την αποχώρηση των ελεγκτών, το έγγραφο κοινοποιήθηκε στη συνέχεια ηλεκτρονικά και πλέον αναμένεται να ακολουθήσει η υποβολή της εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης.
Στο επίκεντρο, όπως αναφέρεται, βρίσκεται το ποσό των 850.000 ευρώ το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ελεγκτές εξετάζουν εάν πρόκειται για εισοδήματα που δεν είχαν δηλωθεί στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και από πού προέρχονται τα ποσά αυτά, σε ποιες χρήσεις αντιστοιχούν, ή αν δικαιολογούνται από άλλες πηγές κλπ.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εξηγήσεις αυτές αφορούν παλαιότερη υπόθεση και δεν συνδέεται άμεσα με την συναυλία της Άννας Βίσσης στο ΟΑΚΑ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να διαπιστώσουν τη φύση και την τεκμηρίωση των συγκεκριμένων ποσών, στο πλαίσιο του ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων του συνθέτη.
Ωστόσο, ο έλεγχος στις συναυλίες συνεχίζεται και επεκτείνεται για τα οικονομικά στοιχεία των μεγάλων συναυλιών της Άννας Βίσση. Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα έσοδα, τις εισπράξεις, τα έξοδα παραγωγής, τα συμβόλαια καλλιτεχνών και τεχνικών, τις προσκλήσεις, καθώς και τις σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις.
Πηγές: newsit.gr, protothema.gr
- Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Νεκρή 20χρονη από χρήση ναρκωτικών σε νυχτερινό μαγαζί
- Χαλκιδική: Αισιοδοξία για το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν – «Είδαμε Γερμανούς στην ουρά για ένα σάντουιτς»
- Νεκρός άνδρας στη Γλυφάδα - Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλαγές στα δρομολόγια σήμερα - Τι ώρα ξεκινάει ο πρώτος συρμός