Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Έρχεται «χειμωνιάτικο τοπίο» - Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, σε ποια ύψη θα πέσουν χιόνια

Έρχεται «χειμωνιάτικο τοπίο» - Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, σε ποια ύψη θα πέσουν χιόνια
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι πιο κρύες μέρες μέχρι στιγμής

Αλλαγή σκηνικού με τον χειμώνα να στέλνει τα πρώτα σημάδια ότι πλησιάζει εντός της εβδομάδας με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση της μετεωρολόγου Αναστασίας Τυράσκη για τον καιρό, οι επόμενες ημέρες θα είναι οι πιο κρύες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Μέχρι τότε, ωστόσο, η χώρα θα επηρεάζεται από βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους νοτιάδες.

Όπως εξήγησε η μετεωρολόγος, η μεταβολή θα γίνει αισθητή από την Τρίτη, καθώς ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών.

«Σιγά σιγά από την Τρίτη θα μπούμε σε χειμωνιάτικο τοπίο. Πραγματικά, θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία. Θα είναι οι πιο κρύες μέρες μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναστασία Τυράσκη, περιγράφοντας την αλλαγή που αναμένεται να ακολουθήσει μετά το σχετικά ήπιο καιρικό σκηνικό των τελευταίων ημερών, ενώ στο Αιγαίο ο βοριάς θα φτάσει τα 8 και 9 μποφόρ.

Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα περιοριστούν στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

Ειδικότερα, χιόνια αναμένονται σε υψόμετρα άνω των 1.800 έως 2.000 μέτρων, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα. Άλλωστε, κάποια χιόνια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις ψηλότερες κορυφές, με τη νέα μεταβολή να ενισχύει την αίσθηση ότι ο χειμώνας αρχίζει σταδιακά να πλησιάζει.

Μέχρι να φτάσουμε στην Τρίτη, πάντως, το σκηνικό θα παραμείνει καθαρά φθινοπωρινό, με αυξημένη υγρασία, νοτιάδες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Τα εντονότερα φαινόμενα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα, κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ στη βόρεια Κέρκυρα μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε περισσότερα από 50 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις τρεις ώρες.

Το σύστημα αναμένεται να κινηθεί σταδιακά προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού στο παρακάτω βίντεο:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Γαλλία: Υποψήφιος πρόεδρος ο Ραφαέλ Γκλικσμάν από την Σοσιαλδημοκρατική Αριστερά
Ραφαέλ Γκλικσμάν

Βρετανία: Δεν θα γίνει ευθανασία στην τίγρη που σκότωσε τον νεαρό άνδρα σε ζωολογικό κήπο
vretania tigris