Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Κλείνει για 4 μήνες το αεροδρόμιο στη Χίο - «Στα κάγκελα» το νησί, έντονες αντιδράσεις

χιος
Κλείνει για 4 μήνες το αεροδρόμιο στη Χίο - «Στα κάγκελα» το νησί, έντονες αντιδράσεις
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την τετράμηνη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Χίο το τετράμηνο κλείσιμο του αεροδρομίου του νησιού. 

Το αεροδρόμιο επρόκειτο να κλείσει για 2 μήνες, από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, τελικά ανακοινώθηκε το κλείσιμο του αεροδρομίου για 4 μήνες, από 15 Νοεμβρίου 2026 έως 15 Μαρτίου 2027.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την τετράμηνη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού και απαιτώντας την άμεση επανεξέτασή της.

Φορείς του νησιού, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, σημειώνοντας ότι κατά τη χειμερινή περίοδο μειώνονται και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς το νησί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στον εφοδιασμό αλλά και τις μετακινήσεις των πολίτων

Φορείς και κάτοικοι καλούν σε συγκέντρωση το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία Βουνακίου, ενώ οι εργαζόμενοι στο δήμο θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 10. Σε στάση εργασίας από τις 12 καλεί τους εργαζόμενους το εργατικό κέντρο του νησιού. 

Την Τρίτη αναμένεται να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας από τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νησιού στην Αθήνα. 

Κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου οι πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα όπως αεροδιακομιδές και πτήσεις έρευνας και διάσωσης, θα γίνονται από ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγες μέρες η βροχή έσταζε από το ταβάνι, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να επιστρατεύσουν κουβάδες ενώ νερά έσταζαν στο χώρο ανάμεσα στους ταξιδιώτες.

Τα νερά έπεφταν πάνω σε ηλεκτρονικά μηχανήματα και στον κόσμο που περιέμενε τις πτήσεις του, μετατρέποντας τη νέα αίθουσα επιβατών σε «πισίνα» και προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για την ποιότητα των υποδομών.
 
Δείτε βίντεο:
 
Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίφθηκε η πρόταση του Πολάκη για συνέδριο τον Ιανουάριο και εκλογή αρχηγού από την βάση
Πολάκης

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Σχοινά με αλιείς στη Νέα Μηχανιώνα
σχοινάς