Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Εισέπρατταν «μαϊμού» επιδόματα πολυτεκνίας

Εισέπρατταν «μαϊμού» επιδόματα πολυτεκνίας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εισέπρατταν «μαϊμού» επιδόματα πολυτεκνίας

Παράνομα επιδόματα πολυτεκνίας κατηγορούνται ότι λάμβαναν, επί μία 10ετία, επτά ανδρόγυνα που ζουν στον οικισμό Ρομά των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Την υπόθεση έφερε στο φως έρευνα αστυνομικών του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

«Πρωταγωνιστές» της απάτης φέρονται δύο άνδρες εκ των οποίων ο ένας είναι ο πρόεδρος του συγκεκριμένου οικισμού.

Σε βάρος των συνολικά 16 εμπλεκόμενων προσώπων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απάτης, της υφαρπαγής και χρήσης ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης κ.ά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα επτά ζευγάρια, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί από το 2004, κατάφεραν να υφαρπάξουν ψευδή πιστοποιητικά γέννησης ανύπαρκτων τέκνων, έχοντας προηγουμένως καταθέσει ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις σε διάφορα ληξιαρχεία ανά τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν τα πιστοποιητικά γέννησης σε ασφαλιστικό φορέα, από τον οποίο εισέπρατταν παράνομα τα επιδόματα πολυτεκνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τελευταία 10ετία δηλώθηκαν 16 ανύπαρκτα παιδιά, δηλαδή δύο ή ακόμη και τρία από κάθε εμπλεκόμενο ζευγάρι.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Δ. Παπαδημούλης: Δεν συμφέρει ούτε τους δανειστές να μην κλείσει συμφωνία

Ν. Παρασκευόπουλος: Καμία παραγραφή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ