Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή εκδήλωση για τα πιο λαχταριστά… μακαρόν!

Από 25 υποψηφίους στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του Goût de France - Good France, που γιορτάζει τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη θέλησαν να τιμήσουν έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας, τη ζαχαροπλαστική της και ιδιαίτερα τη σπεσιαλιτέ του μακαρόν.

Για αυτό το λόγο, οργανώνουμε τον διαγωνισμό του ελληνογαλλικού μακαρόν, με την συνδρομή 14 επώνυμων σεφ, ανοικτό σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας. O διαγωνισμός που διεξάγεται σε δύο γύρους, θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου με έναν τελικό που θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France - Good France.

O πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 1 μ.μ., σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ), 25 προεπιλεγμένοι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν 15 μακαρόν που θα έχουν ετοιμάσει στο εργαστήριό τους.

Η γεύση, η γευστική πρωτοτυπία, η υφή, η ομοιομορφία του σχήματος του μακαρόν και η  γενική του όψη θα αποτελούν τα κριτήρια αξιολόγησης.

Τους δύο υποψήφιους για τον τελικό θα επιλέξει επιτροπή της οποίας πρόεδρος θα είναι ο  κ. Jean-Marie Hoffmann, σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα (Αθήνα) και μέλη o κ. Γιώργος Αυγέρος, σεφ ζαχαροπλαστικής στο Sani Resort (Χαλκιδική), o κ. Αριστοτέλης Μέγκουλας, σεφ στο Pomo d'Oro (Κέρκυρα), o κ. Νικόλας Νικολακόπουλος, σεφ ζαχαροπλαστικής στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στην Σχολή Le Monde (Αθήνα) και o κ. Δημήτρης Παμπόρης, σεφ στο Ekies All Senses Resort (Χαλκιδική).

Ευχόμαστε σε όλους τους διαγωνιζομένους τέλεια μακαρόν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ