Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η νεαρή Κυπαρισσία που έφτιαξε το καλύτερο burger στον κόσμο! (ΦΩΤΟ)

Την Κυπαρισσία Αντωνάρα υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη

Την Κυπαρισσία Αντωνάρα, ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου «Ξενοφών» στο Ασβεστοχώρι που συμμετείχε –και μάλιστα ως η μοναδική γυναίκα- στην ελληνική ομάδα που κατέκτησε την κορυφή στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου Burger (Μπιφτέκι)  στον κόσμο, υποδέχθηκε και συνεχάρη θερμά στο γραφείο του στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών (World Butchers’ Challenge – WBC) αποτελεί έναν νέο θεσμό ο οποίος ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας το 2011. Φέτος στο Μπέλφαστ συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν συνολικά δώδεκα χώρες οι: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ελλάδα, Νότια Αφρική, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ιταλία και Γερμανία.

Η ελληνική ομάδα με αρχηγό τον Χανιώτη Λεωνίδα Μαθιουλάκη και με μία συνταγή που εμπνεύστηκε η Κυπαρισσία Αντωνάρα η οποία περιείχε μεταξύ άλλων μυρωδικά από την Κρήτη, κατέκτησε τον τίτλο του Καλύτερου Burger στον Κόσμο αφήνοντας πίσω της χώρες όπως οι ΗΠΑ που έχουν παράδοση στην παραγωγή του. Επιπλέον η ελληνική αποστολή έφερε πίσω στη πατρίδα και ένα «ασημένιο» μετάλλιο που κέρδισε για την καλύτερη εκτίμηση κρέατος, ανάμεσα στις υπόλοιπες αποστολές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδέχθηκα σήμερα στο δημαρχείο μας, μια νεαρή δημότισσα μας από το Ασβεστοχώρι που διαπρέπει στον επαγγελματικό της χώρο και κατάφερε με όλη την υπόλοιπη ελληνική αποστολή μια παγκόσμια διάκρισηστο ανώτατο επίπεδο. Τα νέα μας παιδιά στέλνουν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε αυτά τα χρόνια της κρίσης με το ταλέντο, την εργατικότητα, την εφευρετικότητα τους. Θερμά συγχαρητήρια στην Κυπαρισσία και όλη την ελληνική αποστολή για την κατάκτηση της παγκόσμιας γαστρονομικής κορυφής. Ποιος θα το έλεγε ότι το καλύτερο “burger” στον κόσμο είναι και επίσημα πλέον ελληνικό και Ασβεστοχωρινό;» σημείωσε με νόημα ο δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης, για να τονίσει ότι «τα νέα μας παιδιά, μας δείχνουν τον δρόμο και αξιώνουν τη στήριξη της Πολιτείας και των φορέων της». 

Ευχαριστώντας από την καρδιά της τον δήμαρχο, η Κυπαρισσία Αντωνάρα μίλησε για τα μελλοντικά της σχέδια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός e-shop προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ζήτηση για τα προϊόντα του κρεοπωλείου της που ιδιαίτερα μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει τη μυστική συνταγή για το καλύτερο μπιφτέκι στον κόσμο. «Αυτό το κρατάω μυστικό. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι εμπνέομαι καθημερινά από τις νέες τάσεις και δημιουργώ διαφορετικά προϊόντα, όπως γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο, σπαράγγι τυλιχτό με μπέικον, κρεατένιες τούρτες με αρωματισμένο κιμά και μους τυριών» ανάφερε η κ. Αντωνάρα. Να σημειωθεί ότι η Κυπαρισσία Αντωνάρα, που διατηρεί την οικογενειακή επιχείρηση στο Ασβεστοχώρι μαζί με την μητέρα της Αναστασία έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και στη συνέχεια food design, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα της για την ποιοτική διατροφή σε περιοδικά της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της διαδικασίας, κάνει λόγο η διοίκηση Αγγελούδη – Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για ένταξη του έργου στο νέο...
Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους